Bio Peeling

Bio Peeling

Biopeeling (oppervlakkige peeling)

Met de nieuwe Bio-Peeling werken de algen en plant extracten zorgvuldig samen in de strijd tegen (acne) littekens en striae. Zij zorgen voor een stralende en vernieuwde huid, bestrijden huidveroudering, zonneschade en hyperpigmentatie, maar verbeteren ook de verslapte huid van bijvoorbeeld buik of armen. De nieuwe peelings kunnen dus op veel meer dan enkel het gezicht worden toegepast om huidverbetering te realiseren! In de eerste week na de behandeling kan de huid gaan schilferen. Dit is een normaal proces en hieronder verschijnt een mooie nieuwe huid. Wanneer de huid niet gaat schilferen betekend dit niet dat de biopeeling behandeling geen effect heeft gehad.

In plaats van het vurige branden dat normaal gesproken door de klant kan worden ervaren, is er met de nieuwe Bio-Peeling slechts sprake van een warmte tinteling van werkstoffen die in de huid hun werk doen en de bloedcirculatie stimuleren. Choose your skin!

Afhankelijk van de basisconditie van de huid van de klant, kun je een behandeltraject starten de meeste geschikte Bio-Peeling. Het is samengesteld met algen, die zorgen voor het verbeteren van de huid. De combinatie van van werkstoffen zoals Ascophyllum Nodosum (een voedend, revitaliserend en ontgiftend zeewier), Spirulina Maxima (hydrateert, beschermt en verbetert de vettige tot acné-gevoelige huid), Chamomila Recutita (als huidverzorgende werkstof vol antioxidanten) en Kamille Recutita (wat de huid kalmeert en verzacht) maken dat de peeling wonderen verricht op de (aangedane) huid.

De peeling heeft haar kracht liggen in de toepassing van diverse bloemen die het oplichtende effect van een stralende huid vergroten en energie geven. Het bevat de Bio-Peeling Ascophyllum Nodosum en Spirulina Maxima. Aanvullende werkstoffen zoals Kaolien (een zachte klei die water en olie uit de huid opneemt en deze grondig exfolieert), Zink oxide (wat vroegtijdige huidveroudering tegen gaat), Calamine (een combinatie van Zink en IJzer oxide dat de geïrriteerde en jeukende huid ontlast) en Oryza Sativa (zetmeel van Aziatische rijst, hetgeen een langdurig matterend effect heeft en de vochtbalans in de huid reguleert), zorgen ervoor dat deze peeling zeer geschikt is voor de gevoelige huid.

Voor welke huidaandoeningen worden biopeelings gebruikt?

 • Acne
 • Rimpels & preventieve werking
 • Hyperpigmentatie
 • Littekens
 • Grove poriën
 • Striae
 • Couperose
 

Welke voorzorgen moet ik nemen bij een biopeeling?

 •     Vermijd laser 2 weken voor de biopeelingbehandeling en 3 weken daarna.
 •     Vermijd waxen 7 dagen voor de biopeelingbehandeling en 7 dagen daarna.
 •     Vermijd Botox tenminste 10 dagen na de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd Dermafillers tenminste 10 dagen na de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd diepe chemische peelings tenminste 2 maanden voor en na de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd dermabrasie (1 week voor en na) de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd Microdermabrasie (2 weken voor en na) de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd Dermaroller tenminste 10 dagen na de biopeelingbehandeling.
 •     Vermijd producten die Retinol / Retinoïden bevatten.

 

Biopeelingbehandeling

U bespreekt uw doelstellingen met uw behandelaar waarna er een persoonlijke behandelplan voor u wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van een of twee weken en het gebruik van een specifieke behandelcrème en een gezichtsreiniger.  Onze kliniek gebruikt meerdere merken en soorten peelings. De juiste behandeling wordt door onze schoonheidsspecialisten in samenwerking met u afgestemd op uw wensen.

Professionele peeling kunnen de volgende bijwerkingen hebben: roodheid, droogheid, jeuk, puistjes, irritatie of zwelling, een trekkerig en strakgespannen gevoel geven, vervelling of korstvorming. Na 2-3 dagen kunnen er schilfertjes zichtbaar zijn en kan de huid er zongebruind uitzien doordat het buitenste huidoppervlak plaats maakt voor een heldere, nieuwe huid. Wanneer de huid niet gaat schilferen  of vervellen betekend dit niet dat de behandeling geen effect heeft gehad. (Hyper)pigmentatie en ouderdomsvlekken kunnen bovendien ook zichtbaarder worden, omdat deze eerst naar boven worden geduwd voordat ze worden afgestoten van het huidoppervlak.