Dermapen 4

Dermapen 4

Huidverbetering

Met Microneedling pakken we de ongemakken van huidverouderingsverschijnselen aan, zoals een doffe huid, pigmentvlekjes, verlies van veerkracht en stevigheid en een grove structuur. Doordat de naaldlengtes kunnen worden afgestemd per regio is het zelfs mogelijk – in tegenstelling tot laserbehandelingen – om veilig de huid rondom de ogen te behandelen. Fijne lijntjes verzachten en huidverslapping bij de ogen wordt hierdoor tegengegaan. Microneedling is een zeer veilige behandeling en ook goed geschikt voor een meer gepigmenteerde of pigmentgevoelige huid zoals post-inflammatoire hyperpigmentatie.

 

Littekenbehandeling

De Dermapen 4™ beschikt als enige Microneedling apparaten over een speciale “scar treatment’ behandeloptie. Veel soorten littekens – waaronder acne littekens, atrofische littekens en chirurgische littekens – kunnen hierdoor veel beter worden aangepakt en verbeterd. Microneedling is daarom ook een goede aanvulling na een chirurgische ingreep, voor het verminderen en verzachten van littekens na bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, facelift of een buikwandcorrectie.

 

De behandeling

De behandelaas zal je tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer twintig tot dertig minuten.

Voor de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. De behandelde huid wordt verdeeld in zones en de dieptewerking wordt per zone bepaald. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de Dermapen 4™, die op hoge snelheid minuscule verticale kleine gaatjes in de huid maakt. De huidtherapeut maakt horizontale, verticale en diagonale banen over de huid. Dit kan na enkele minuten een prikkend gevoel geven. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met tussenvloeistof die bestaat uit hyaluronzuur – een natuurlijke vochtbinder – en eventueel aanvullende actieve stoffen met  antioxidanten, blekende of anti-aging ingrediënten (DP Dermaceuticals).

 

Nazorg Dermapen 4

De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge SPF Factor. Het liefst minimaal factor 30. Ook heeft u speciale producten nodig, waardoor we de huid optimaal kunnen kalmeren en herstellen zodat we het beste resultaat hebben, vraag hiernaar na de behandeling. Na de behandeling heeft uw huid 7-10 dagen nodig om te herstellen. 

 

Vermijd tijdens deze periode:

 • De zon , zonnebank (4 weken)
 • Saunabezoek , sporten (48 uur na de behandeling)
 • Zwemmen (48 uur na de behandeling)
 • Ontharen op de behandelde plaatsen (2 weken)

Contra Indicaties:

 • Zwangerschap
 • Een geïrriteerde / ontstoken huid (infectie)
 • Zonnebrand (pas behandelen na 3 weken herstel) ! Tijdens gebruik van hydrocortison
 • Extreme couperose en/ of rosacea
 • Huidkanker
 • Tijdens medische behandelingen (chemotherapie) ! Open wonden
 • Verheven moedervlekken
 • Wratjes
 • Eczeem
 • Actieve acne
 • Herpes Simplex

Resultaat en bijwerkingen Dermapen 4

U mag uw dagelijkse verzorging doen. Al meteen na de eerste behandeling krijgt u een lichte roodheidsreactie gepaard met gevoeligheid van de huid. Intensiteit van de gevoeligheid kan per huid verschillen, denk aan branderigheid of lichte prikkeling. De huid ziet er naar de eerste behandeling meteen glad, fris en voller uit. Na enkele dagen ‘kan’ de huid schilferen. De intensiteit van het schilferingsproces verschilt per huid. Echter heeft dit geen invloed op de effectiviteit van de behandeling. Indien u schilfert mag u niet aan de schilfers zitten, dit kan hyperpigmentatie veroorzaken. U mag de eerste 14 dagen absoluut niet scrubben/exfolieren. In enkele gevallen kunt u na de eerste behandeling meer onzuiverheden ervaren. Dit is een normale huidreactie. Dit komt omdat de hoornlaag van de oppperhuid verdunt word na de behandeling. Voor het beste resultaat en huidverbetering heeft de huid meer behandelingen nodig.Wanneer de huid niet gaat schilferen betekend dit niet dat de Dermapen 4  behandeling geen effect heeft gehad.